توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور همه مراسمات در کافه‌ها رصد می‌شوند | با هرگونه تخلف و برنامه دور از شئونات فورا برخورد می‌شود برخی دانش‌آموزان مدارس فنی و کارودانش مشهد بدون کتاب هستند | کتاب های جدید هنرستانی ها درگیر چاپ مجدد!
سرخط خبرها

بیماری تب شالیزار چیست؟ | آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران تکذیب شد

  • کد خبر: ۱۶۲۳۱۷
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲
بیماری تب شالیزار چیست؟ | آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران تکذیب شد
با افزایش کشت و کار شالی حساسیت در بروز تب شالیزار در مازندران افزایش یافته و مسئولان می‌گویند در صورت مراجعه به موقع ۹۰ درصد تب شالیزار بهبود می یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرهنگ بابامحمودی مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: سالیان درازی است که در فصل کشت و کار در شالیزارها، بیماری تب شالیزار نیز شیوع می‌یابد.  

وی با بیان اینکه تب شالیزار یک بیماری میکروبی است که از طریق ادرار حیوانات از جمله گاو، بز، سگ، موش و سایر جوندگان در محیط پراکنده می‌شود افزود: این حیوانات می‌توانند این میکروب را تکثیر و پراکنده کنند و با توجه به اینکه در شالیزار غرقاب‌سازی زمین صورت می‌گیرد از طریق آلوده‌سازی آب این میکروب منتقل‌ می‌شود.

بابامحمودی ادامه داد: آلودگی بدن و ادرار حیوان تغییر رنگ و بویی ایجاد نمی‌کند و این میکروب از طریق خراش‌های پوستی وارد بدن می‌شود و به کبد، کلیه و مغز استخوان حمله‌ می‌کند و در درجات بالاتر سبب مرگ بیماران می‌شود.  

مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: بروز علائم ناگهانی از جمله تب بالا ۴۰ درجه، درد‌های عضلانی ناحیه کمر، ران و نقاط مختلف پا،  قرمزی چشم‌ها در کنار تعریق و خستگی، علائم این بیماری است.

بابامحمودی گفت: با پیشرفت این بیماری ممکن است نارسایی کلیه ایجاد شود و منجر به مرگ بیمار شود، اما اگر کشاورزان نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند در ۹۰ درصد با تب ساده بیماری برطرف می‌شود و باعث مرگ و میر نخواهد شد. در ۱۰ درصد پرخطر ۴۰ تا ۵۰ درصد سبب مرگ و میر می‌شود.

پرهیز استفاده از آب کنار مزارع و شالیزار‌ها

بابامحمودی به کشاورزان توصیه کرد  که با چکمه و دستکش کار در شالیزار را انجام دهند و از آب کنار مزارع برای شستن دست و صورت استفاده نکنند چرا که میکروب از راه مخاط وارد دهان می‌شود و آلودگی انتقال می‌یابد و اگر دستورالعمل‌ها به درستی انجام شود ابتلا به تب شالیزار کاهش می‌یابد.  

به گفته این مسئول، تب شالیزار در موتورسواران و شناگرانی که در برکه‌ها و یا از چاله‌های آبی عبور می‌کنند رخ می‌دهد که باید در این زمینه مراقب باشند.

"لپتوسپیروزیس" یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که شیوع آن در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل همانند نواحی شمالی ایران، بالاست. این باکتری راه‌های متعددی برای ورود به بدن داشته و طیف وسیعی از علائم را بروز می‌دهد.

علائم اولیه این بیماری مشابه آنفولانزا است، به همین دلیل تشخیص اولیه آن مشکل بوده و در بسیاری از موارد عدم تشخیص درست و به موقع سبب پیشرفت بیماری و دشوار شدن درمان آن می‌گردد، درحالی‌که با تشخیص به هنگام می‌توان عوارض ناشی از بیماری را کاهش داد.

با توجه به مشکلات ناشی از عدم تشخیص به موقع بیماری نظیر ابتلا به سندرم ویل، عوارض بیماری و هزینه‌های مختلف ناشی از ابتلا به لپتوسپیروز و هم چنین ناکافی بودن سطح آگاهی پزشکان و پرسنل بهداشتی نسبت به این بیماری، به نظر می‌رسد بررسی این بیماری به ویژه از لحاظ نحوه بیماری‌زایی و راه‌های تشخیص آن، می‌تواند نقش موثری در ایجاد شناخت بهتر این بیماری داشته باشد.

 تکذیب آمار فوت بر اثر تب شالیزار در مازندران

در پی انتشار گزارشی با عنوان فوت دو جوان کشاورز در مازندران بر اثر بیماری "تب شالیزار" در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در برخی رسانه ها، مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در خصوص تب شالیزار در مازندران مصاحبه ای انجام نداده ام و آماری که در خصوص فوت بر اثر این بیماری به بنده نسبت داده شده، مورد تأیید اینجانب نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->